Carpaccio van Ossehaas met pikante pesto
- Belgisch, Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 15-07-2021
Carpaccio met een pikante pesto als pittige start van een menu.
Ingrediënten 4 personen
300 g Ossenhaas60 g oude Parmezaan, geschaafd
1 scheutje(s) Olijfolie
1 scheutje(s) Balsamico
100 g Rucola
1 snuifje(s) Zeezout
Zwarte peper
Gele pesto :
1 Gele Paprika
1/2 Gele Chilipeper
20 g Pijnboompitten
1 teentje(s) Knoflook, fijngesneden
50 g oude Parmezaanse kaas
1 dl Olijfolie
1 snuifje grof Zeezout
Zwarte peper
Bereidingswijze
-Snij de ossenhaas in carpaccio ( of koop kant en klaar) . Beschik je niet over een fijne snijmachine, laat het dan door de slager ultra dun snijden.
-Dresseer de plakjes in een cirkel op een bord en giet er een scheutje (niet te veel) olijfolie over.
-Wrijf of borstel de olie over het vlees. Giet in het midden van het bord enkele druppels balsamico, maal er een beetje peper over en leg er de rucola bovenop.
-Werk af met een paar korrels zeezout en schilfers parmezaan. Dresseer er de pesto bovenop.
Pesto :
-Doe voor de pesto alle ingrediënten in een kom (of keukenmachine) en mix.
-Kruid af met peper en zout
Bron
kookbijbel
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties