Carpaccio van Ossehaas met pikante pesto

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-07-2021
  • Carpaccio van Ossehaas met pikante pesto

    Carpaccio van Ossehaas met pikante pesto

    Carpaccio van Ossehaas met pikante pesto

Carpaccio met een pikante pesto als pittige start van een menu.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g Ossenhaas
60 g oude Parmezaan, geschaafd
1 scheutje(s) Olijfolie
1 scheutje(s) Balsamico
100 g Rucola
1 snuifje(s) Zeezout
Zwarte peper

Gele pesto :
1 Gele Paprika
1/2 Gele Chilipeper
20 g Pijnboompitten
1 teentje(s) Knoflook, fijngesneden
50 g oude Parmezaanse kaas
1 dl Olijfolie
1 snuifje grof Zeezout
Zwarte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snij de ossenhaas in carpaccio ( of koop kant en klaar) . Beschik je niet over een fijne snijmachine, laat het dan door de slager ultra dun snijden.
-Dresseer de plakjes in een cirkel op een bord en giet er een scheutje (niet te veel) olijfolie over.
-Wrijf of borstel de olie over het vlees. Giet in het midden van het bord enkele druppels balsamico, maal er een beetje peper over en leg er de rucola bovenop.
-Werk af met een paar korrels zeezout en schilfers parmezaan. Dresseer er de pesto bovenop.

Pesto :
-Doe voor de pesto alle ingrediënten in een kom (of keukenmachine) en mix.
-Kruid af met peper en zout

Bron

kookbijbel

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten