1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Pesto
  6. Carpaccio van Ossehaas met pikante pesto

Carpaccio van Ossehaas met pikante pesto

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-07-2021

Ingrediënten 4 personen


300 g Ossenhaas
60 g oude Parmezaan, geschaafd
1 scheutje(s) Olijfolie
1 scheutje(s) Balsamico
100 g Rucola
1 snuifje(s) Zeezout
Zwarte peper

Gele pesto :
1 Gele Paprika
1/2 Gele Chilipeper
20 g Pijnboompitten
1 teentje(s) Knoflook, fijngesneden
50 g oude Parmezaanse kaas
1 dl Olijfolie
1 snuifje grof Zeezout
Zwarte peper



Carpaccio van Ossehaas met pikante pesto
Carpaccio van Ossehaas met pikante pesto

Carpaccio met een pikante pesto als pittige start van een menu.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snij de ossenhaas in carpaccio ( of koop kant en klaar) . Beschik je niet over een fijne snijmachine, laat het dan door de slager ultra dun snijden.
-Dresseer de plakjes in een cirkel op een bord en giet er een scheutje (niet te veel) olijfolie over.
-Wrijf of borstel de olie over het vlees. Giet in het midden van het bord enkele druppels balsamico, maal er een beetje peper over en leg er de rucola bovenop.
-Werk af met een paar korrels zeezout en schilfers parmezaan. Dresseer er de pesto bovenop.

Pesto :
-Doe voor de pesto alle ingrediƫnten in een kom (of keukenmachine) en mix.
-Kruid af met peper en zout

Bron

Kookbijbel



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top