auberginecurry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 14-07-2021

recept van een vriendin

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 ui
4 tenen knoflook
4 cm verse gember
1/2 bos verse koriander
1 tl komijn
1 tl mosterdzaad
1 tl kurkuma
1 tl garam masala
1 tl fenegriek
olie
2 volle el pindakaas (met nootjes)
1 el mangochutney
2 el tamarindepasta
800 gr aubergine
1 blik kokosmelk light (400 gr)
250 gr cherrytomaatjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

verwarm de oven op 190 graden.

pel de ui, knoflook en schil de gember en doe dit met de koriander in een keukenmachine, maak er pasta van.
doe de kruiden met 2 el olie in een pan, roerbak 1 minuut. Doe de pasta erbij, roer 5 min regelmatig door.
roer de pindakaas, chutney en tamarindepasta erdoor, voeg zout en peper toe. Verdun zo nodig met wat water.

snijd de aubergines over de lengte in kwarten. Als ze te dik zijn, kun je ze ook in plakken snijden. Smeer ze in met de pasta. Bak dit gedurende 5 minuten, keer halverwege om. Giet de kokosmelk erbij. Snijd de tomaatjes door de helft, doe ze bij de aubergine. Voeg weer zout en peper toe. Doe dit in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie, en zet dit gedurende 40 minuten in de oven. Verwijder na 20 minuten de folie.

Bron

Recept van een vriendin

Serveertip

Lekke rmet rijst, papadums, yoghurt en verse koriander erover.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten