1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pizza
  6. Pizza van plakjes stokbrood, ei , tomaat en mozzarella.........

Pizza van plakjes stokbrood, ei , tomaat en mozzarella.........

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-07-2021

Ingrediënten 2 personen


Aantal dun gesneden plakjes stokbrood ter grootte van de bodem van de pan
wit of bruin

5 eieren
½ kopje melk
peper zout
gedroogde oregano naar smaak
75 gram geraspte kaas
1 bol mozzarella in plakjes
enkele zwarte olijven gehalveerd of ringetjes
12 grote tomaat in plakjes


Verder heb je nodig


Koekenpan, kom, snijplank en mes


Pizza van plakjes stokbrood, ei , tomaat en mozzarella.........
Pizza van plakjes stokbrood, ei , tomaat en mozzarella.........
Pizza van plakjes stokbrood, ei , tomaat en mozzarella.........
Pizza van plakjes stokbrood, ei , tomaat en mozzarella.........
Pizza van plakjes stokbrood, ei , tomaat en mozzarella.........
Pizza van plakjes stokbrood, ei , tomaat en mozzarella.........
Pizza van plakjes stokbrood, ei , tomaat en mozzarella.........
Pizza van plakjes stokbrood, ei , tomaat en mozzarella.........
Pizza van plakjes stokbrood, ei , tomaat en mozzarella.........
Pizza van plakjes stokbrood, ei , tomaat en mozzarella.........
Pizza van plakjes stokbrood, ei , tomaat en mozzarella.........
Pizza van plakjes stokbrood, ei , tomaat en mozzarella.........
Pizza van plakjes stokbrood, ei , tomaat en mozzarella.........
Pizza van plakjes stokbrood, ei , tomaat en mozzarella.........

Dit gerecht is een soort pizza met als basis dunne plakjes ( oud) stokbrood , die even geweekt worden in losgeklopt ei met melk. Een goed vullend vegetarisch gerecht voor 2 of zelfs 4 personen. Als je een tomatensoep of andere soep vooraf serveert is dit zelfs voldoende voor 4 personen.  Lekker met een toetje na. Ook als lunch of ontbijt in te zetten. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop de 5 eieren los met de melk en voeg een snufje peper en zout toe. Doop de plakjes stokbrood in het eimengsel.

Smelt een klontje boter in een pan en bedek de bodem met plakjes stokbrood, die een in het eimengsel zijn gedoopt. Verdeel de rest van melk en ei eroverheen.

Dek de pan af met een deksel en laat stollen.

Keer om. Besmeer met 2 à 3 eetlepels ketchup. Bestrooi het geheel met geraspte kaas . Verdeel er de plakken tomaat over. Bestrooi de tomaat lichtjes met zout en oregano. Leg op elke plak tomaat een plakje mozzarella. Bestrooi rondom met de gehalveerde olijven of olijvenringetjes Deksel weer op de pan totdat de mozzarella gesmolten is.

Serveertip

Super lekker en snel goed vullend gerecht. Als je niet van olijven houdt , kun je ze weglaten en bijvoorbeeld zongedroogde tomatenstukjes toevoegen.

Bron

Youtube eigen tekst , aanpassing en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top