Zalmpakketjes met prei

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-07-2021
  • Zalmpakketjes met prei

    Zalmpakketjes met prei

    Zalmpakketjes met prei

Heerlijke zalmpakketjes met prei en gepureerde aardappelen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg kruimige of stamppotaardappelen (koeling)
250 g zalmfilets zonder huid
400 g gesneden prei
4 tl kerrie
50 g koude roomboter
2 el bloem
4 el kappertjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Breng een pan water aan de kook voor de aardappelen. Kook de aardappelen in 12 min. gaar. Verdeel intussen de zalm in 4 gelijke porties en bestrooi met (versgemalen) peper.
2. Meng in een kom de prei met de kerrie. Snijd 25 g boter in 8 blokjes. Leg een handje prei in het midden een vel bakpapier. Leg op de prei een blokje boter, dan een stuk zalm en daarop weer een blokje boter. Vouw het bakpapier dubbel en vouw de bovenkant 3 maal om. Draai beide zijkanten dicht als een toffee. Maak zo nog 3 pakketjes en leg ze op de bakplaat. Bak ze 10 min. in de voorverwarmde oven.
3. Doe de bloem op een bord. Verhit in een koekenpan de rest van de boter. Laat de kappertjes uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Haal de kappertjes door de bloem en bak ze in 3 min. krokant. Neem ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Smoor de rest van de prei in het achtergebleven bakvet in 3-5 min. gaar.
4. Giet de aardappelen af, bewaar een kopje kookvocht. Stamp de aardappelen tot een smeuïge puree. Voeg indien nodig wat kookvocht toe. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
5. Leg de papilottes op de borden, vouw ze open en bestrooi de zalm met de kappertjes. Serveer er de aardappelpuree en gebakken prei bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten