1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Shoarmataart

Shoarmataart

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-07-2021

Ingrediënten 2 personen


Bodem
250 gram bloem
40 gram boter op kamertemperatuur
4 gram droge gist
5 gram zout
125 gram ( ml) lauw water
vulling:
middelgrote struik andijvie
1 ui in halve ringen
2 kippendijen ( of meer naar smaak) in stukjes
half bakje kastanjechampignons in vieren gesneden
1 1/2 el shoarmakruiden
3 eieren geklutst met scheutje melk of water.
zout naar smaak
zonnebloemolie


Verder heb je nodig


Quichevorm met losse bodem of springvorm


Shoarmataart
Shoarmataart

Een overheerlijke taart die vooral door het gistdeeg ( van Rutger vd Broek) niet drassig wordt en op zaterdag prima een broodje shoarma kan vervangen. Met andijvie uit eigen tuin en iets minder vlees best gezond.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kneed het deeg 10 minuten in de machine of met de hand.
Vet je handen in met wat olie en bestrijk de bol deeg hier rondom mee om plakken te voorkomen. Laat het deeg 1 uur afgedekt in de kom rijzen.
Verwarm de oven voor op 180 graden onder/bovenwarmte.
Leg een bakplaat 1 richel onder het midden.
Meng de shoarmakruiden door de kip, champignon en ui en laat even intrekken.
Vet een quichevorm met losse bodem of springvorm licht in.
Snijd de gewassen andijvie in repen en roerbak kort in een drupje olie tot het geslonken is. Laat uitlekken in een zeef.
Bak in klein beetje olie het kipmengsel rustig aan. Bij een te hoog vuur verbranden je kruiden.

Als het deeg voldoende is gerezen kun je het uitrollen op een licht ingevette of met wat bloem bestoven aanrecht ( ongeveer 4 mm)
klap het deeg over de roller en breng het over naar de vorm. Bekleed deze en snijd overhangende stukken af.
Verdeel de andijvie en vervolgens het kipmengsel over de bodem.
Schenk de geklutste eieren erover.
Zet de vorm op de hete bakplaat en bak de taart 40 minuten mooi lichtbruin en gaar.

Serveertip

Serveer met frisse stukjes tomaat en ( eigengemaakte) knoflooksaus



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top