GEGRILDE PAPRIKAPUREE MET TONIJNBURGERS

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-07-2021
  • GEGRILDE PAPRIKAPUREE MET TONIJNBURGERS

    GEGRILDE PAPRIKAPUREE MET TONIJNBURGERS

    GEGRILDE PAPRIKAPUREE MET TONIJNBURGERS

We maken een heerlijke aardappelpuree met gegrilde paprika en originele tonijnburgers. Lekker zuiders, lekker licht en het hele gezin zal ervan meesmullen. Laat het smaken!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 rode paprika's
500 g bloemige aardappelen
½ ui
2 teentjes knoflook
1 blik tonijn in eigen nat
1 ei
2 el paneermeel
10 g krulpeterselie
3 el melk
2 el olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de grill van de oven voor.
-Snij de paprika's in 4 stukken en verwijder de zaadjes.
-Leg ze naast elkaar op een ovenrooster, met de schil naar boven. Zet ze 18 à 20 minuten onder de grill, tot de schil zwartgeblakerd is.
-Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
-Snij de ui fijn. en pers de knoflook. Laat de tonijn goed uitlekken. Kluts het (de) ei(eren). Meng de tonijn met 1/4de van de olijfolie, de helft van de knoflook, de fijngesneden ui, het ei (de eieren) en het paneermeel in een schaal. Kruid met peper en zout. Zorg dat er geen grote stukken tonijn meer in zitten. Vorm per persoon 1 burger van het tonijnmengsel. Knijp er eventueel nog vocht uit.
Haal de gegrilde paprika's uit de oven en doe ze in een kom. Bedek de kom met plastiekfolie en laat de paprika's 5 minuten rusten, zo zal de schil er straks makkelijk af te halen zijn.
Snij de peterselie fijn.
-Verwijder de schil van de paprika's, hou per persoon 1 plakje opzij en mix de rest van de paprika samen met de rest van de knoflook tot een puree met een staafmixer. Snij de apart gehouden stukjes in blokjes.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de paprikapuree, de paprikablokjes, de helft van de olijfolie, de melk, peper en zout toe. Meng goed.
Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de tonijnburgers 3 minuten aan elke kant.
Serveer de paprikapuree met de tonijnburgers en werk af met de fijngesneden peterselie.

Bron

15gram

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten