Gebakken Gnocchi met Groene Groentjes en Garnalen....

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-07-2021
  • Gebakken Gnocchi met Groene Groentjes en Garnalen....

    Gebakken Gnocchi met Groene Groentjes en Garnalen....

    Gebakken Gnocchi met Groene Groentjes en Garnalen....

  • Gebakken Gnocchi met Groene Groentjes en Garnalen....

    Gebakken Gnocchi met Groene Groentjes en Garnalen....

    Gebakken Gnocchi met Groene Groentjes en Garnalen....

  • Gebakken Gnocchi met Groene Groentjes en Garnalen....

    Gebakken Gnocchi met Groene Groentjes en Garnalen....

    Gebakken Gnocchi met Groene Groentjes en Garnalen....

  • Gebakken Gnocchi met Groene Groentjes en Garnalen....

    Gebakken Gnocchi met Groene Groentjes en Garnalen....

    Gebakken Gnocchi met Groene Groentjes en Garnalen....

  • Gebakken Gnocchi met Groene Groentjes en Garnalen....

    Gebakken Gnocchi met Groene Groentjes en Garnalen....

    Gebakken Gnocchi met Groene Groentjes en Garnalen....

  • Gebakken Gnocchi met Groene Groentjes en Garnalen....

    Gebakken Gnocchi met Groene Groentjes en Garnalen....

    Gebakken Gnocchi met Groene Groentjes en Garnalen....

  • Gebakken Gnocchi met Groene Groentjes en Garnalen....

    Gebakken Gnocchi met Groene Groentjes en Garnalen....

    Gebakken Gnocchi met Groene Groentjes en Garnalen....

  • Gebakken Gnocchi met Groene Groentjes en Garnalen....

    Gebakken Gnocchi met Groene Groentjes en Garnalen....

    Gebakken Gnocchi met Groene Groentjes en Garnalen....

Gnocchi, de vreemde balletjes gemaakt van meel en aardappel vind ik persoonlijk weinig smaak hebben en een wat vreemd mondgevoel. Maar bak je deze balletjes nog even, dan worden ze plots veel spannender met een krap korstje en zacht en smeuïg van binnen. Heerlijk in dit recept en hou je er niet van, bak dan krieltjes ervoor in de plaats.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400 gram gnocchi
200 gram snijboontjes getopt en in stukjes gsneden
100 gram diepvries tuinerwtjes
100 gram kerstomaatjes gehalveerd
250 gram rauwe, gemarineerde knoflookgarnalen
1/2 citroen in partjes
2 el gesnipperde bladpeterselie
1 forse sjalot gesnipperd
1 teen knoflook geperst
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok en pan, snijplank en mes

Bereidingswijze

Blancheer de stukjes snijboon in licht gezouten water enkele minuten tot beetgaar. Giet ze af, maar vang het kookvocht op. Spoel ze koud .Blancheer de erwtjes enkele seconden. Giet ze af en spoel ze koud.

Kook de gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking en giet ze af.

Verhit wat olie in de wok en bak de sjalotsnippertjes enkele minuten. Knijp er de knoflook boven uit en bak even mee. Voeg de snijbonen toe en roerbak mee.

Bak ondertussen in een andere pan met olie of vloeibare boter de gnocchi aan beide zijden bruin .

Voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe. Roer om en bak mee. Dan de garnalen en bak ze mee totdat ze roze kleuren. Knijp er naar smaak wat citroensap over en breng op smaak met gemalen peper en zout. Voeg de gnocchi toe en roer om . Serveer en bestrooi met wat bladpeterselie.

Serveertip

Hou je niet van gnocchi, neem dan minikrieltjes in de plaats.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten