Cannelloni met een vulling van asperges met ham kaas en tomaat

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-07-2021
  • Cannelloni met een vulling van asperges met ham kaas en tomaat

    Cannelloni met een vulling van asperges met ham kaas en tomaat

    Cannelloni met een vulling van asperges met ham kaas en tomaat

  • Cannelloni met een vulling van asperges met ham kaas en tomaat

    Cannelloni met een vulling van asperges met ham kaas en tomaat

    Cannelloni met een vulling van asperges met ham kaas en tomaat

  • Cannelloni met een vulling van asperges met ham kaas en tomaat

    Cannelloni met een vulling van asperges met ham kaas en tomaat

    Cannelloni met een vulling van asperges met ham kaas en tomaat

Voor de cannelloni gebruik ik lasagnevellen uit het koelvak van de supermarkt. De lasagnevellen zijn gemakkelijker te vullen dan de bestaande pijpjes cannelloni. Vulling op het vel en oprollen maar.
Elk lasagnevel wordt gevuld met een mengsel van tomatenblokjes, ham, kaas en baslicum plus een klein beetje béchamelsaus. Hierop leg je een asperge en rolt het vel op. De rolletjes cannelloni worden overgoten met slagroom en daarop komt dan weer wat geraspte kaas zodat de cannelloni lekker kan gratineren.
Ik heb de rolletjes gemaakt met witte asperges maar misschien zijn ze met groene asperges nog lekkerder.
Wij hadden gasten en we vonden dit allemaal een succesrecept.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
500 gram asperges, geschild, onderste stukje verwijderen
20 gram roomboter
½ dl droge witte wijn
Zout, peper
10 Lasagnevellen uit het koelvak
Vulling
100 gram gekookte ham, in hele kleine stukjes
Paar blaadjes basilicum, in smalle reepjes gesneden
180 gram blokjes tomaat (zonder pitjes)
Saus:
10 gram roomboter
10 gram bloem
½ dl melk
Zout, peper, geraspte nootmuskaat
120 gram geraspte oude kaas
Extra:
boter voor ovenschaal
1/8 liter slagroom
30 gram geraspte Parmezaanse kaas
Boter in vlokjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal
pannetje voor de saus

Bereidingswijze

Oven voorwarmen op 200 graden boven- en onder-warmte.
Ovenschaal invetten met boter.
Schoongemaakte asperges in stukken snijden zo groot als de breedte van het lasagnevel.

20 gram roomboter smelten. Asperges erin omwentelen. Wijn, zout en peper toevoegen en asperges ongeveer 10 minuten stoven.
Stukjes ham mengen met basilicumreepjes en blokjes tomaat.
Saus
Boter smelten. Bloem in één keer toevoegen, goed doorroeren tot gladde massa en even laten garen. Beetje bij beetje, steeds goed roeren, de melk toevoegen.
Geraspte oude kaas erdoor mengen. Saus laten afkoelen en daarna mengen met de ham en de tomaat.
Ham-mengsel verdelen over de lasagnevellen. Hierop een asperge leggen, (zie foto)
Lasagnevel voorzichtig oprollen en naast elkaar in de beboterde ovenschaal leggen. (zie foto)
Slagroom over de cannelloni rolletjes gieten en de Parmezaanse Kaas erover strooien.
Schaal in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven plm. 20 tot 25 minuten bakken.
Strooi wat basilicumblaadjes over de schaal als garnering.

Bron

kookboek "Pasta en andere deegwaren", Koken zonder grenzen van TimeLife

Serveertip

Gebruik je groene asperges dan hoef je die niet te schillen. Wel de wat houtige onderkant eraf snijden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten