Pittig, Indisch Broodje Zaterdag......
- Indisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
It is raining cats and dogs oftewel pijpenstelen momenteel. Dan smaakt zo'n pittig broodje extra lekker . Snel gemaakt en heerlijk verwarmend van binnen. Lekker als lunch of hoofdgerecht.
Ingrediënten 2 recipe.people
Twee broodjes naar keuze4 dunne varkens filetlapjes
4 el atjar
2 el gefrituurde uitjes
50 gram taugé heet afgespoeld en uitgelekt
12plakjes komkommer
peper en zout
1 el sesamolie
VOOR DE PITTIGE SAUS
2 el ketjap
2 el ketchup
1 tl worcestersaus
1 volle tl sambal badjak
1 ui in halve ringen
1 rode peper zonder zaad in reepjes
2 teen knoflook gesnipperd
Benodigdheden
pan, snijplank en mes.Bereidingswijze
Halveer de broodjes en verwarm de helften even in een pan of in de oven. Bestrooi de filet lapjes met peper en zout . Verhit 1 el sesamolie ( of andere olie naar smaak) in een pan en bak ze om en om snel bruin en gaar. Snij ze in hapklare brokjes en hou ze warm in aluminiumfolie
Bak de ui, knoflook en rode peper in enkele minuten glazig. Roer een sausje van ketjap, ketchup , worcestersaus, en de sambal en proef even.
Voeg de saus toe aan de groente in de pan en roer alles goed door. Leg de stukjes vlees in de saus en laat ze 3 minuutjes in de saus op smaak pruttelen .
Beleg de broodjes met atjar, taugé, komkommer en de uitjes met daar bovenop het vlees met de saus en wat extra gefrituurde uitjes.