Kersenbonbonjam
- Internationaal, Ontbijt
- 10-20 min.
Kersenjam met chocola. Ik had ergens aardbeienjam met chocola gezien maar omdat ik de aardbeien moet gaan kopen en er een kersenboom in mijn tuin staat bedacht ik om het maar eens met kersen uit te proberen. Ik heb mijn recept van mijn Kersenjam-met-amaretto-en-citroen-of-limoen als basis gebruikt en daar is dit nieuwe recept uit voortgekomen.
De smaak doet je denken aan een kersenbonbon. Kersen en chocola is een fantastische combinatie dus waarom niet als jam (confituur)
TIP: Kan dus ook met aardbeien want aardbeien en chocola is ook een verrukkelijke combi.
Bereidingswijze
Was de kersen, haal de steeltjes eraf, ontpit ze en doe ze in een grote pan.
- Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Voeg rasp en sap toe aan de kersen.
- Voeg de likeur en de chocola toe en laat het geheel ongeveer 10 minuutjes doorkoken.
- Doe dan de geleisuiker erbij en laat het nog 1 tot 2 minuten koken.
- Doe de jam in schone potten en zet 5 tot 10 minuten op zijn kop.
- Draai ze daarna om en verzeker je ervan dat het deksel vacuüm is. Zonodig laat je de pot nog wat langer op zijn kop staan of je zet ze in de koelkast (daar trekken ze ook sneller vacuüm)
- Plak er een sticker op en bewaar de potten op een koele en donkere plaats
Serveertip
Ook lekker bij ijs of een ander nagerecht