Kersenbonbonjam

  • Internationaal, Ontbijt
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-07-2021
  • Kersenbonbonjam

    Kersenbonbonjam

    Kersenbonbonjam

  • Kersenbonbonjam

    Kersenbonbonjam

    Kersenbonbonjam

  • Kersenbonbonjam

    Kersenbonbonjam

    Kersenbonbonjam

  • Kersenbonbonjam

    Kersenbonbonjam

    Kersenbonbonjam

  • Kersenbonbonjam

    Kersenbonbonjam

    Kersenbonbonjam

  • Kersenbonbonjam

    Kersenbonbonjam

    Kersenbonbonjam

  • Kersenbonbonjam

    Kersenbonbonjam

    Kersenbonbonjam

  • Kersenbonbonjam

    Kersenbonbonjam

    Kersenbonbonjam

  • Kersenbonbonjam

    Kersenbonbonjam

    Kersenbonbonjam

Kersenjam met chocola.  Ik had ergens aardbeienjam met chocola gezien maar omdat ik de aardbeien moet gaan kopen en er een kersenboom in mijn tuin staat bedacht ik om het maar eens met kersen uit te proberen. Ik heb mijn recept van mijn Kersenjam-met-amaretto-en-citroen-of-limoen als basis gebruikt en daar is dit nieuwe recept uit voortgekomen.
De smaak doet je denken aan een kersenbonbon. Kersen en chocola is een fantastische combinatie dus waarom niet als jam (confituur)

TIP: Kan dus ook met aardbeien want aardbeien en chocola is ook een verrukkelijke combi.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
- 1 kilo kersen
- 350 gelei suiker speciaal (minder zoet) of 700 gram normale geleisuiker
- 1 citroen, sap en rasp van de schil
- 50 ml Kersenlikeur of Coebergh rood fruit
- 50 gram pure chocola, in stukjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de kersen, haal de steeltjes eraf, ontpit ze en doe ze in een grote pan.
- Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Voeg rasp en sap toe aan de kersen.
- Voeg de likeur en de chocola toe en laat het geheel ongeveer 10 minuutjes doorkoken.
- Doe dan de geleisuiker erbij en laat het nog 1 tot 2 minuten koken.
- Doe de jam in schone potten en zet 5 tot 10 minuten op zijn kop.
- Draai ze daarna om en verzeker je ervan dat het deksel vacuüm is. Zonodig laat je de pot nog wat langer op zijn kop staan of je zet ze in de koelkast (daar trekken ze ook sneller vacuüm)
- Plak er een sticker op en bewaar de potten op een koele en donkere plaats

Serveertip

Ook lekker bij ijs of een ander nagerecht

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 18-07-2021

Hoi poebeerr, graag gedaan. Ik heb zelf "vroege" kersen en kan nooit wachten tot ze helemaal rood zijn want dan zijn de spreeuwen en merels me al voor geweest. Elk jaar een strijd om een emmer kersen te pakken te krijgen ;) Succes met het maken. Lekker hoor, tja alles met chocola is natuurlijk lekker :) Bedankt voor je reactie en groetjes van Wilmie _O_

poebeerr avatar
poebeerr 16-07-2021

Dat ziet er lekker uit. En aangezien het nu kersentijd is, 'moet' ik dit binnenkort gaan maken. Dankjewel voor het delen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten