1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Karnemelkwafels met stierenboter

Karnemelkwafels met stierenboter

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-07-2021

Ingrediënten 8 personen


50 g boter
250 g bloem
500 ml karnemelk
1 ei
2 eiwitten
3 el olie
10 g vanillesuiker (1 zakje)
1/2 tl bicarbonaat
250 g hoeveboter (op kamertemperatuur)
100 g bruine suiker (of naar smaak)


Verder heb je nodig


Wafelijzer


Karnemelkwafels met stierenboter
Karnemelkwafels met stierenboter

=18pxwafels met stierenboter - goede=18px boter vermengd met donkerbruine suiker - is altijd erg lekker , voor groot en klein 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Zet eerst het wafelijzer op, zodat het goed warm is als het supersnelle deeg klaar is.
2 Smelt de 50 gram boter in een sauspannetje op een laag vuurtje.
3 Doe de bloem in een grote kom. Roer er met een garde de karnemelk door. Begin meteen te roeren als je de karnemelk erbij giet, zodat je geen klonters krijgt. Doe het ei, de eiwitten, de olie en de vanillesuiker bij het beslag en klop verder door elkaar. Klop er dan de gesmolten boter door. Voeg als laatste het natriumbicarbonaat (baksoda) toe en mix nog even met de staafmixer.
4 Bak de wafels in 5 à 6 minuten lekker bruin en krokant in het wafelijzer. Ze zijn klaar als je geen damp meer uit het toestel ziet komen. Roer intussen zoveel bruine suiker als je wilt door de zachte hoeveboter. Serveer de warme wafels met de stierenboter.

Bron

Libelle- piet huysentruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top