Sperziebonensalade met kerstomaatjes en kappertjes

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-07-2021
  • Sperziebonensalade met kerstomaatjes en kappertjes

    Sperziebonensalade met kerstomaatjes en kappertjes

    Sperziebonensalade met kerstomaatjes en kappertjes

Sperziebonen kun je gekookt zowel warm als koud eten.Wij vinden ze vooral in  de zomer heerlijk als salade. Dit is een simpele salade met kerstomaatjes, rode ui en kappertjes. Lekker bij de bbq, maar ook met een stukje vlees of vis en gebakken aardappeltjes heb je een heerlijk maaltje.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 gram sperziebonen
1 rode ui, gesnipperd
6 kerstomaatjes, gehalveerd of eventueel in vieren gesneden
2 eetlepels kappertjes
1 eetlepel in reepjes gesneden basilicum
Dressing:
1 1/2 eetlepels rode wijnazijn
3 eetlepels olijfolie
versgemalen peper en zout
1 eetlepel vloeibare honing
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
schaal

Bereidingswijze

Maak eerst de dressing door de wijnazijn, olijfolie, peper, zout en honing door elkaar te kloppen.
Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout.
Laat de sperziebonen uitlekken in een vergiet.
Meng de nog warme sperziebonen met de dressing.
Laat de sperziebonen afkoelen in de dressing.
Zodra de salade is afgekoeld de bonen mengen met de kerstomaatjes, kappertjes en basilicum.

Serveertip

Lekker zomers bijgerecht.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten