1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Sperziebonensalade met kerstomaatjes en kappertjes

Sperziebonensalade met kerstomaatjes en kappertjes

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-07-2021

Ingrediënten 2 personen


300 gram sperziebonen
1 rode ui, gesnipperd
6 kerstomaatjes, gehalveerd of eventueel in vieren gesneden
2 eetlepels kappertjes
1 eetlepel in reepjes gesneden basilicum
Dressing:
1 1/2 eetlepels rode wijnazijn
3 eetlepels olijfolie
versgemalen peper en zout
1 eetlepel vloeibare honing


Verder heb je nodig


Schaal


Sperziebonensalade, lekker bijgerecht bij bijvoorbeeld bbq
Sperziebonensalade, lekker bijgerecht bij bijvoorbeeld bbq

Sperziebonen kun je gekookt zowel warm als koud eten.Wij vinden ze vooral in  de zomer heerlijk als salade. Dit is een simpele salade met kerstomaatjes, rode ui en kappertjes. Lekker bij de bbq, maar ook met een stukje vlees of vis en gebakken aardappeltjes heb je een heerlijk maaltje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak eerst de dressing door de wijnazijn, olijfolie, peper, zout en honing door elkaar te kloppen.
Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout.
Laat de sperziebonen uitlekken in een vergiet.
Meng de nog warme sperziebonen met de dressing.
Laat de sperziebonen afkoelen in de dressing.
Zodra de salade is afgekoeld de bonen mengen met de kerstomaatjes, kappertjes en basilicum.

Serveertip

Lekker zomers bijgerecht.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top