Kebapcheta (Bulgaarse gehaktworstjes)

  • Bulgaars, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-07-2021
  • Kebapcheta (Bulgaarse gehaktworstjes)

    Kebapcheta (Bulgaarse gehaktworstjes)

    Kebapcheta (Bulgaarse gehaktworstjes)

  • Kebapcheta (Bulgaarse gehaktworstjes)

    Kebapcheta (Bulgaarse gehaktworstjes)

    Kebapcheta (Bulgaarse gehaktworstjes)

  • Kebapcheta (Bulgaarse gehaktworstjes)

    Kebapcheta (Bulgaarse gehaktworstjes)

    Kebapcheta (Bulgaarse gehaktworstjes)

  • Kebapcheta (Bulgaarse gehaktworstjes)

    Kebapcheta (Bulgaarse gehaktworstjes)

    Kebapcheta (Bulgaarse gehaktworstjes)

  • Kebapcheta (Bulgaarse gehaktworstjes)

    Kebapcheta (Bulgaarse gehaktworstjes)

    Kebapcheta (Bulgaarse gehaktworstjes)

  • Kebapcheta (Bulgaarse gehaktworstjes)

    Kebapcheta (Bulgaarse gehaktworstjes)

    Kebapcheta (Bulgaarse gehaktworstjes)

Gehaktworstjes zijn geliefd in de hele Balkan. De Bulgaren hebben hun kebapcheta, de Kroaten hun cevapcici. Het verschil zit voornamelijk in het uiterlijk. Kebapcheta zijn groter/langer en regelmatiger van vorm (vgl fricadel). Trationeel worden ze met 3 stuks tegelijk geserveerd, de kleinere cevapcici gewoonlijk met 5 stuks tegelijk.
Gewoonlijk wordt voor kebapcheta half om halfgehakt (runder en varkensgehakt) gebruikt maar lams- en kalfsgehakt of combinaties daarmee komen ook voor.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 500 gram gehakt (hoh)
- 1 ei
- paneermeel. (1 of 2 el, niet meer, maar genoeg om alles een beetje bij elkaar te houden)
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 snufje kruidnagelpoeder
- peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


- Doe het gehakt,ei, komijn, paprikapoeder, kruidnagelpoeder, paneermeel en zout en peper in een ruime kom en kneed ze tot een goed gemengd geheel.
- Verdeel het gehaktmengsel in 6 gelijke delen.
Vorm een recht worstje van ieder deel gehakt. Dat gaat het gemakkelijkst met vochtige handen. Het worstje wordt er bovendien mooi glad door en sluit er beter door, zodat gaten of barsten minder snel zullen optreden.
- Laat de worstjes vervolgens in de koelkast afgedekt met plastic folie 12 uur of langer rusten.
Tot nu toe kan het werk dus het beste een dag van te voren gedaan worden.
- Grill de worstjes op de barbecue of in de grillpan (een beetje ingevet met wat olie) 20-30 minuten.
- Serveer er dun gesneden rauwe uiringen, lyutenitsa (of ajvar), frieten en een salade bij.

Bron

receptengalerie/beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten