1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Olive oil gelato

Olive oil gelato

  • Italiaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-07-2021

Ingrediënten 4 personen


125 milliliter volle room
1 citroen (geraspte schil)
50 milliliter olijfolie
250 milliliter melk
50 gram suiker
3 eierdooiers
1 handvol rozemarijntakje
1 handvol tijmtakje
grof zeezout
zout



Olive oil gelato
Olive oil gelato

Ijsje op basis van olijfolie..zonder machine, een lekker en verrassend dessert  

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de melk met de room en de suiker en breng tot net tegen het kookpunt.

Klop de eidooiers los met een snuf zout en de citroenrasp. Giet het warme roommengsel al kloppend bij de eidooiers en giet terug in de pan. Laat het mengsel al roerend rustig indikken.

Giet het mengsel in een kom en giet er de olijfolie langzaam en al kloppend bij. Dek af met plasticfolie en laat in de koelkast volledig afkoelen. Zet de kom vervolgens 4 uur in de diepvries. Roer er elk half uur met een lepel door.

Schep het ijs in kommetjes. Druppel er wat extra olijfolie over, bestrooi met wat grof zout en werk af met een takje rozemarijn en tijm. Ook lekker met partjes aardbeien.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top