Pistou

  • Frans, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 08-07-2021

De Franse versie van pesto . Pistou, of pistou-saus, is een Provençaalse koude saus gemaakt van teentjes knoflook, verse basilicum en olijfolie. Het lijkt enigszins op de pesto van de Ligurische saus, hoewel er geen pijnboompitten zijn

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bussel(s) Basilicum
2 teentje(s) Knoflook
50 g Parmezaan, geraspt
50 g Pijnboompitten
1 dl Olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer

Bereidingswijze

Mix al de ingrediënten voor de pistou in de keukenrobot en breng op smaak met peper en zout.

Bron

kookbijbel

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten