Camping gemak : Linguine met romige courgette-basilicumsaus...
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Dit is een fantastich snel en razend lekker gerecht. We maakten het klaar in de cadac pan lekker buiten in het zonnetje. Alleen de pasta even binnen koken. Alles door elkaar mengen is wat lastig. Een volgende keer ( en die komt beslist) serveer ik de pasta op het bord en dan de inhoud van de pan erop. Een heerlijke romige combinatie van courgette, room en basilicum. Een snel en smakelijk succes ook op een camping :)
Ingrediënten 2 recipe.people
120 gr linguine of spaghetti350 gr courgette in blokjes iets groter dan de hamblokjes
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook gesnipperd
2 tl Italiaanse kruiden
60 ml kookroom
10 blaadjes basilicum
125 gr hamblokjes
150 gr cherrytomaatjes in vieren gesneden
Benodigdheden
snijplank, mes, cadac of andere pan. pan voor de linguineBereidingswijze
Verwarm 1 el goede olijfolie in de pan en roerbak de courgette blokjes met de helft van de knoflook en de 2 tl Italiaanse kruiden enkele minuten op hoog vuur. Kook ondertussen de linguine volgens de beschrijving op de verpakking en giet af.
Schep ongeveer 70 gram van de courgette uit de pan. Voeg circa 5 blaadjes verse basilicum toe met de kookroom en pureer dit met de staafmixer tot een romige saus. Breng de saus op smaak met wat zwarte peper.
Voeg de hamblokjes en de gesnipperde ui met de rest van de knoflook toe aan de pan en laat op een laag vuurtje even pruttelen. Voeg de tomaatjes toe en bak ze even mee. Voeg de courgette basilicumsaus en de spaghetti of linguine toe en warm even alles goed door. Breng op smaak met wat citroensap en zwarte peper. verdeel over 2 borden en werk het gerecht af met de resterende basilicumblaadjes. Genieten maar.
Bron
Project Gezond eigen tekst en foto's en iets aangepast