Verrassende maaltijdsalade

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-07-2021

Deze try out is zeer goed gevallen. Verrassende smaken. Fris en gezond en weer een lust voor het oog.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
25 gram amandelen
150 gram couscous of bulgur (fijn)
3 eetlepels olijfolie extra virg.
3 theelepels kerrie
100 gram gedroogde abrikozen in kleine stukjes
200 gram Griekse yoghurt of kwark
2 takken munt fijngehakt+ extra om te garneren
1 grote teen knoflook
1 rode paprika in blokjes
125 gram cherrytomaatjes in stukjes
100 gram feta (schaap)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Rooster de amandelen in droge koekenpan en hak ze grof. Doe couscous of bulgur in een schaal. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe, de kerrie, de abrikozen en een snuf zout. Bereidt dan de couscous volgens verpakking.
Meng de yoghurt of kwark met de munt, knoflook en de 3e eetlepel olijfolie. Breng op smaak met snuf zou, veel peper. Schep de couscous los met een vork. Meng de paprika en de stukjes tomaat erdoor. Verbrokkel de feta er over. Bestrooi met de amandelen, garneer met fijngeknipte munt.
Serveer de salade met een lekkere lepel yoghurt/kwark.

Bron

Boodschappen blad van Vomar

Serveertip

Wij zijn echte groenten eters, dus ik deed meer paprika en meer tomaat.
Ik denk dat hierbij een zalmmoot uit de oven heerlijk zou smaken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten