1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Verrukkelijke Balsamico – sjalotjes- jus

Verrukkelijke Balsamico – sjalotjes- jus

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-07-2021

Ingrediënten 2 personen


4 sjalotjes gepeld en ragfijn gesnipperd
150 ml runderbouillon van een blokje met minder zout
3-4 el balsamico azijn
1 el agave siroop( honing)
het braadvet van het vlees.
1 el olijfolie


Verder heb je nodig


Pannetje, snijplank en mes


Verrukkelijke Balsamico – sjalotjes- jus
Verrukkelijke Balsamico – sjalotjes- jus
Verrukkelijke Balsamico – sjalotjes- jus
Verrukkelijke Balsamico – sjalotjes- jus
Verrukkelijke Balsamico – sjalotjes- jus
Verrukkelijke Balsamico – sjalotjes- jus
Verrukkelijke Balsamico – sjalotjes- jus
Verrukkelijke Balsamico – sjalotjes- jus

Afgelopen zondag hebben we na anderhalf jaar eindelijk onze allerbeste vrienden weer kunnen ontmoeten. Wij zouden 14 dagen door Nederland trekken , maar de uitnodiging om elkaar te ontmoeten en gezellig samen te sparren en te dineren, konden we niet negeren. Op weg dus met een volgeladen camper en op de oprit blijven overnachten. Van mijn vriendin kreeg ik het recept van deze jus. Het kwam uit het supermarkt blaadje : Boodschappen. Ik heb het recept iets aangepast met de agave siroop in plaats van honing. Echt een super smakelijke verrassing voor elk stukje vlees. Tijdens het middaguur had ik de saus al zover voorbereid. Steeds als ik erlangs liep rook ik de heerlijk saus en moest ik me beheersen om niet aldoor ff te proeven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een pannetje. Voeg de gesnipperde sjalotjes toe en fruit ze 3 minuten op een zacht vuurtje. Voeg de runderbouillon en de balsamico azijn toe. Roer alles goed door en laat dit geheel zachtjes tot saus dikte inkoken.
Zet opzij.

Bak je vlees, biefstuk, varkenshaas, kotelet of varkensfilet op de manier zoals je gewend bent.
Haal het vlees uit de pan en hou het onder aluminiumfolie warm.

Voeg de balsamico sjalotjes jus toe aan het bakvet , warm goed door en voeg een eetlepel agave siroop of honing toe. Serveer de jus op en naast het vlees.

Serveertip

Deze hoeveelheid is geschikt voor 4 personen. Ik heb de saus met een heel klein beetje maizena gebonden.

Bron

Vriendin eigen tekst en foto's en kleine aanpassing.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top