Verrukkelijke Balsamico – sjalotjes- jus

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-07-2021
  • Verrukkelijke Balsamico – sjalotjes- jus

    Verrukkelijke Balsamico – sjalotjes- jus

    Verrukkelijke Balsamico – sjalotjes- jus

  • Verrukkelijke Balsamico – sjalotjes- jus

    Verrukkelijke Balsamico – sjalotjes- jus

    Verrukkelijke Balsamico – sjalotjes- jus

  • Verrukkelijke Balsamico – sjalotjes- jus

    Verrukkelijke Balsamico – sjalotjes- jus

    Verrukkelijke Balsamico – sjalotjes- jus

  • Verrukkelijke Balsamico – sjalotjes- jus

    Verrukkelijke Balsamico – sjalotjes- jus

    Verrukkelijke Balsamico – sjalotjes- jus

Afgelopen zondag hebben we na anderhalf jaar eindelijk onze allerbeste vrienden weer kunnen ontmoeten. Wij zouden 14 dagen door Nederland trekken , maar de uitnodiging om elkaar te ontmoeten en gezellig samen te sparren en te dineren, konden we niet negeren. Op weg dus met een volgeladen camper en op de oprit blijven overnachten. Van mijn vriendin kreeg ik het recept van deze jus. Het kwam uit het supermarkt blaadje : Boodschappen. Ik heb het recept iets aangepast met de agave siroop in plaats van honing. Echt een super smakelijke verrassing voor elk stukje vlees. Tijdens het middaguur had ik de saus al zover voorbereid. Steeds als ik erlangs liep rook ik de heerlijk saus :) en moest ik me beheersen om niet aldoor ff te proeven.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 sjalotjes gepeld en ragfijn gesnipperd
150 ml runderbouillon van een blokje met minder zout
3-4 el balsamico azijn
1 el agave siroop( honing)
het braadvet van het vlees.
1 el olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pannetje, snijplank en mes

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een pannetje. Voeg de gesnipperde sjalotjes toe en fruit ze 3 minuten op een zacht vuurtje. Voeg de runderbouillon en de balsamico azijn toe. Roer alles goed door en laat dit geheel zachtjes tot saus dikte inkoken.
Zet opzij.

Bak je vlees, biefstuk, varkenshaas, kotelet of varkensfilet op de manier zoals je gewend bent.
Haal het vlees uit de pan en hou het onder aluminiumfolie warm.

Voeg de balsamico sjalotjes jus toe aan het bakvet , warm goed door en voeg een eetlepel agave siroop of honing toe. Serveer de jus op en naast het vlees.

Bron

Vriendin eigen tekst en foto's en kleine aanpassing.

Serveertip

Deze hoeveelheid is geschikt voor 4 personen. Ik heb de saus met een heel klein beetje maizena gebonden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten