Tortilla met paprika en geitenkaas
- Frans, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
In een Frans kooktijdschrift kwam ik deze lekkere tortilla tegen. Wij hebben hem gegeten als hoofdgerecht met een lekkere bak sla. Maar ook heel lekker bij de lunch.
Dunne plakjes rauwe aardappel eerst even voorbakken. Ui en paprika erbij. Even meebakken. Losgeklopte eieren en plakjes geitenkaas erop. Even stollen en smullen maar.
Ingrediënten 2 recipe.people
4 eieren,losgeklopt met peper en zout2 middelgrote aardappelen, geschild in dunne plakjes
1/2 rode paprika, in reepjes
1/2 gele paprika, in reepjes
1 rode ui, gesnipperd
1/2 rode Spaanse peper, zonder pitjes, gesnipperd
dunne plakjes zachte geitenkaas
wat gehakte peterselie
peper, zout
2 eetlepels olijfolie
Benodigdheden
koekenpan of hapjespan met dekselBereidingswijze
Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de plakjes aardappelen zacht.
Doe de stukjes paprika, Spaanse peper en rode ui-snippers erbij (bewaar er een paar voor bovenop) en bak ze een paar minuten mee. Kruiden met peper en zout.
Giet de losgeklopte eieren erover.
Verdeel de geitenkaas over het losgeklopte ei.
Zet het deksel op de pan en laat de tortilla in plm.15 tot 20 minuten op een middelhoge warmtebron stollen en garen.
Garneer de tortilla met nog uisnippers en gehakte peterselie.
Bron
Frans kooktijdschrift ??
Serveertip
Lekker met stokbrood of als vegetarische maaltijd met gebakken aardappelen en een salade.