KURKUMA-KOKOSRIJST MET KIPSATÉ'S

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-07-2021
  • KURKUMA-KOKOSRIJST MET KIPSATÉ'S

    KURKUMA-KOKOSRIJST MET KIPSATÉ'S

    KURKUMA-KOKOSRIJST MET KIPSATÉ'S

Zin in een lekker en origineel Aziatisch gerecht? We haalden onze inspiratie uit de Maleisische keuken. 'Nasi lemak' is het nationale gerecht: de rijst wordt gegaard in kokosmelk. Heel lekker in combinatie met zelfgemaakte kipsaté's. Laat het smaken! 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 ui
1 rode paprika
2 wortelen
½ kippenbouillonblokje
2 kl kurkuma
150 g jasmijnrijst
200 ml kokosmelk
2 kipfilet
2 satéprikker
2 lente-uitjes
2 el olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snij de helft van de ui fijn. Snij de helft van de paprika in blokjes. Schil de wortelen, snij ze in de lengte in vier en dan in plakjes.
-Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan of stoofpot en voeg de fijngesneden ui, paprikablokjes en wortel toe. Stoof 5 minuten op een matig vuur.
-Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
-Voeg de kurkuma toe aan de groenten, roer goed om en voeg dan de rijst, kokosmelk en kippenbouillon toe. Roer goed om en zet een deksel op de pot of pan. Laat 15-17 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe om.
Snij de rest van de ui in partjes (voor de saté's). Snij de rest van de paprika ook in partjes.
-Snij de kip in blokjes.
-Rijg de blokjes kip met afwisselend een stukje paprika en een stukje ui op de satéprikkers. Kruid met peper en zout.
-Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de kipsaté's rondom. Snij de lente-ui in ringetjes.
-Controleer of de rijst gaar is en kruid met peper en zout. Serveer de rijst met de kipsaté's en werk af met lente-uitjes.

Bron

15gram

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten