Sate ajam

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-07-2021

erg lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 g (of meer) kipdij
3 tenen knoflook
1 flinke ui
1/2 limoen (sap)
5 el ketjap manis
1 tl ketoembar
1 tl djahé
1 tl laos
1 tl gula djawa (of 1 tl bruine suiker)
1 tl sambal (of maak deze zelf)
1/2 tl djintan
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng de ketjap, limoensap, ketoembar, djahé, djinten, laos, gula djawa en sambal tot een gladde marinade.
Snij de knoflook en de ui in grove stukken en meng deze door de marinade.
Snij de kip in stukken en meng deze door de marinade en laat dit minimaal 1 à 2 uur, liefst nog langer afgedekt in de koelkast staan.
Verwijder de stukken knoflook en ui en rijg de stukjes kip aan een satéprikker.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten