1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Sate
  6. Sate ajam

Sate ajam

  • Aziatisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-07-2021

Ingrediënten 4 personen


800 g (of meer) kipdij
3 tenen knoflook
1 flinke ui
1/2 limoen (sap)
5 el ketjap manis
1 tl ketoembar
1 tl djahé
1 tl laos
1 tl gula djawa (of 1 tl bruine suiker)
1 tl sambal (of maak deze zelf)
1/2 tl djintan



Erg lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de ketjap, limoensap, ketoembar, djahé, djinten, laos, gula djawa en sambal tot een gladde marinade.
Snij de knoflook en de ui in grove stukken en meng deze door de marinade.
Snij de kip in stukken en meng deze door de marinade en laat dit minimaal 1 à 2 uur, liefst nog langer afgedekt in de koelkast staan.
Verwijder de stukken knoflook en ui en rijg de stukjes kip aan een satéprikker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jcmpolman


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jcmpolman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top