Kers/sinaasappeljam

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-07-2021

Dit is een heerlijke frisse jam, ookwel afhakelijk van het soort kersen dat je gebruikt. Ik gebruikte Stella kersen
De hoeveelheid is voor ongeveer 4 potjes jam

Deel dit recept

Ingrediënten 20 personen
1200 gr ontpitte kersen
500 g geleisuiker speciaal
Rasp van 1 sinaasappel
1 theel citroensap
1 theel vanillesuiker
4x een snuf chilipoeder1 kaneelstokje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4-5 gesteriliseerde jampotjes

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in een pan behalve de geleisuiker en kook dit 5tot 10 minuten zodat de kaneelsmaak erin komt. Verwijder nu het kaneelstokje en voeg de geleisuiker toe, kook de jam verder volgens het voorschrift van de geleisuiker speciaal

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten