1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kers/sinaasappeljam

Kers/sinaasappeljam

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-07-2021

Ingrediënten 20 personen


1200 gr ontpitte kersen
500 g geleisuiker speciaal
Rasp van 1 sinaasappel
1 theel citroensap
1 theel vanillesuiker
4x een snuf chilipoeder1 kaneelstokje


Verder heb je nodig


4-5 gesteriliseerde jampotjes


Dit is een heerlijke frisse jam, ookwel afhakelijk van het soort kersen dat je gebruikt. Ik gebruikte Stella kersen
De hoeveelheid is voor ongeveer 4 potjes jam

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe alle ingrediƫnten in een pan behalve de geleisuiker en kook dit 5tot 10 minuten zodat de kaneelsmaak erin komt. Verwijder nu het kaneelstokje en voeg de geleisuiker toe, kook de jam verder volgens het voorschrift van de geleisuiker speciaal



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top