Spinazie-ricottataartje
- Italiaans, Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 04-07-2021
Makkelijk en lekker voorgerecht
Ingrediënten 4 personen
150 g ricottakaas2 eieren
50 g geraspte Parmezaanse kaas
100 g bloem
ongezouten boter
50 g pijnboompitten
100 g verse spinazie
1 el olijfolie
2 look teentjes
Benodigdheden
4 ovenschoteltjesBereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 160°C.
-Rooster de pijnboompitten in een hete, droge pan.
-Pel de teentjes look en snipper fijn.
-Spoel de spinazie. Doe de olijfolie in een pan en voeg de spinazie en fijngesnipperde look toe. Bak gedurende 2 minuten.
-Giet het vocht dat uit de spinazie is gekomen weg.
-Meng de ricotta met de eieren en roer goed los.
-Doe de Parmezaanse kaas, bloem en het uitgelekte spinaziemengsel erbij en roer tot een stevig, glad beslag.
-Vet de vuurvaste vormpjes in en bedek ze kruiselings met 2 stroken bakpapier.
-Schep het mengsel in de vormpjes en bak goudbruin in 15 minuten.
-Haal uit de oven en laat nog 5 minuten rusten.
Bron
spar
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties