Spinazie-ricottataartje

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-07-2021
  • Spinazie-ricottataartje

    Spinazie-ricottataartje

    Spinazie-ricottataartje

Makkelijk en lekker voorgerecht 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 g ricottakaas
2 eieren
50 g geraspte Parmezaanse kaas
100 g bloem
ongezouten boter
50 g pijnboompitten
100 g verse spinazie
1 el olijfolie
2 look teentjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 ovenschoteltjes

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 160°C.
-Rooster de pijnboompitten in een hete, droge pan.
-Pel de teentjes look en snipper fijn.
-Spoel de spinazie. Doe de olijfolie in een pan en voeg de spinazie en fijngesnipperde look toe. Bak gedurende 2 minuten.
-Giet het vocht dat uit de spinazie is gekomen weg.
-Meng de ricotta met de eieren en roer goed los.
-Doe de Parmezaanse kaas, bloem en het uitgelekte spinaziemengsel erbij en roer tot een stevig, glad beslag.

-Vet de vuurvaste vormpjes in en bedek ze kruiselings met 2 stroken bakpapier.
-Schep het mengsel in de vormpjes en bak goudbruin in 15 minuten.
-Haal uit de oven en laat nog 5 minuten rusten.

Bron

spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten