1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spinazie-ricottataartje

Spinazie-ricottataartje

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-07-2021

Ingrediënten 4 personen


150 g ricottakaas
2 eieren
50 g geraspte Parmezaanse kaas
100 g bloem
ongezouten boter
50 g pijnboompitten
100 g verse spinazie
1 el olijfolie
2 look teentjes


Verder heb je nodig


4 ovenschoteltjes


Spinazie-ricottataartje
Spinazie-ricottataartje

Makkelijk en lekker voorgerecht 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 160°C.
-Rooster de pijnboompitten in een hete, droge pan.
-Pel de teentjes look en snipper fijn.
-Spoel de spinazie. Doe de olijfolie in een pan en voeg de spinazie en fijngesnipperde look toe. Bak gedurende 2 minuten.
-Giet het vocht dat uit de spinazie is gekomen weg.
-Meng de ricotta met de eieren en roer goed los.
-Doe de Parmezaanse kaas, bloem en het uitgelekte spinaziemengsel erbij en roer tot een stevig, glad beslag.

-Vet de vuurvaste vormpjes in en bedek ze kruiselings met 2 stroken bakpapier.
-Schep het mengsel in de vormpjes en bak goudbruin in 15 minuten.
-Haal uit de oven en laat nog 5 minuten rusten.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top