Siciliaanse kabeljauw in kruidige tomatensaus.....
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
De Siciliaanse keuken wijkt niet erg veel af van de Italiaanse keuken. De smaken zijn wat gekruider en de producten zijn voornamelijk inheems en dus op Sicilië verbouwd. De gebruikte vis komt hoofdzakelijk uit de Middellandse Zee. Neem bijvoorbeeld dit gerecht met kabeljauw. Simpel en smaakvol. Zeker als je wat minder tijd hebt, kun je hiermee een prachtig gerecht op tafel zetten. Ik kan geen Siciliaanse keuken selecteren, aldus onder de Italiaanse keuken gezet. In plaats van aubergine heb ik courgette gebruikt, omdat we niet zo van aubergine houden :)
Ingrediënten 2 personen
250 g kabeljauwfilet zonder huid in blokjes gesneden120 g spaghetti of linguine
1/2 bouillonblokje met minder zout
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 kleine aubergine, in blokjes( ik heb een courgette genomen)
75 ml droge witte wijn
1 blikken tomatenblokjes of gepelde tomaten
circa 25 g zwarte olijven zonder pit, grof gehakt
2 tl kappertjes
handvol basilicumblaadjes
Benodigdheden
Hapjespan, snijplank en mesBereidingswijze
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook enkele minuten zachtjes aan. Voeg de aubergine( courgette) toe en bak 3 tot 5 minuten mee.
Schenk de wijn erbij en breng dit geheel aan de kook. Voeg de tomatenblokjes met de olijven en de kappertjes toe. Stoof de saus 10 minuten zachtjes. ( Leg er een er enkele stukjes sinaasappelschil in voor een extra Siciliaans accentje).
Leg de kabeljauwfilets in de saus en stoof de vis afgedekt in 5 minuten nét gaar. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de spaghetti ( linguine) over 2 voorverwarmde borden. Schep er de tomatensaus met de vis bovenop
en garneer met wat basilicumblaadjes.
Bron
Visgerechten.nl, eigen tekst, foto's en aanpassing.
Serveertip
Stoof voor een extra Siciliaans accent 2-3 reepjes sinaasappelschil mee in de saus.