Pasta al Ragu

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
1 grote ui
1 stengel bleekselderij
2 winterpenen
3 teentjes knoflook
3 dl chardonnay (of andere droge wijn)
500 gram halfom gehakt
2 blikken tomatenblokjes (a 400gr per stuk)
1 Maggi bouillon blokje (rund)
1 hand Peterselie (gedroogd)
1 eetlepel Oregano (gedroogd)
Parmezaanse kaas
Zout
Peper
Olijfolie
Pasta naar keuze
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mes, Rasp

Bereidingswijze

Snipper de ui in fijne stukjes
Rasp de peen fijn
Snijd de bleekselderij in dunne plakjes
Hak de knoflook fijn
Rasp de parmezaanse kaas
Doe wat olie in de pan, en fruit de ui aan
Voeg wat peper en zout toe, zodat de ui goed gaat zweten
Voeg de knoflook toe en fruit een tijdje mee
Voeg de geraspte peen en bleekselderij toe en bak ongeveer 10min mee
voeg het gehakt toe en maak het een beetje los
Voeg nog wat zout en peper toe
Voeg een goede hand peterselie toe
Voeg ongeveer 1 eetlepel oregano toe
Goed door roeren totdat het gehakt wat begint te kleuren
Voeg nu de wijn toe en zet het vuur hoog
Laat ongeveer 15 min inkoken
Voeg de tomatenblokjes toe
Voeg het bouillon blokje toe
Doe een deksel op de pan en breng aan de kook
Zet nu het vuur lager en laat de saus met deksel op de pan, onder af en toe roeren, minimaal 1 uur stoven (3 uur is beter)
Kook de pasta tegen de tijd dat je het wilt serveren
Serveer met geraspte parmezaanse kaas

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

msartori avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten