Delicatesse van kip met garnalenbisque

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Delicatesse van kip met garnalenbisque

    Delicatesse van kip met garnalenbisque

    Delicatesse van kip met garnalenbisque

Feestelijk lekker ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 kipfilets
250g Noordzeegarnalen, ongepeld
100g Noordzeegarnalen, gepeld
2 tomaten in blokjes
250g knolselder, in blokjes
1 wortel, in blokjes
1 ui, fijngesneden
1 sjalot, fijngesneden
1 scheut cognac
2 dl droge witte wijn
sap van 1/4 citroen
125 ml culinaire room
boter
brood croutons
laurier en tijm
gemalen chilipoeder of cayennepeper
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit een stevige klont boter in een kookpan en fruit hierin de ongepelde garnalen samen met de versneden ui, sjalot en wortel. Kruid met tijm, laurier, peper en zout en chilipoeder.
-Blus kookpan met de cognac en de wijn.
-Giet er water bij tot alles onder staat, voeg de tomatenblokjes toe, laat flink doorkoken en vervolgens 25 minuten rustig laten trekken.
-Mix daarna alles, passeer door een zeef, laat terug inkoken en werk de garnalenbsique af met de room.

-Snijd de kipfilets in de lengte doormidden, kruid ze met peper en zout en bak ze goudbruin in boter.
-Gaar de knolselderblokjes in kokend water met zout en citroensap. Dep de blokjes droog met een handdoek en bak ze in boter. Kruid met peper en zout. Bak de broodcroutons in boter.

-Verdeel de garnaalbisque over diepe borden, schik de kippenfilet erop en strooi de knolselderblokjes er rond.
-Garneer met de gepelde garnaaltjes en broodcroutons.

Bron

kookbijbel

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten