Lauwwarme rijstsalade met gebakken pittige pinda's en mango.....
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Als.....
alles klaar staat en de rijst is afgekoeld , heb je na 20 minuten een slank en heerlijk Oosters getint gerecht op tafel staan. Deze salade is lauwwarm erg lekker, maar kan ook koud geserveerd worden. Bovendien kun je in plaats van verse mango ook diepvries blokjes mango gebruiken, mits ze door en door ontdooid zijn.
Ingrediënten 2 recipe.people
130 gr rijst naar keuze ( ik had witte met meer vezel)2 cm gember geraspt
50 gr pinda's
mespunt sambal oelek
25 ml ketjap manis
1 rode paprika in reepjes
100 gr komkommer in reepjes
100 gr cherrytomaatjes in 6-8 stukjes gesneden
100 gr mango in blokjes
50 gr taugé met heet water overspoeld en uitgelekt
citroensap naar smaak
peper uit de molen
10 gr koriander grof gesnipperd( of bladpeterselie)
10 gr bosui (optioneel) in ringetjes
Benodigdheden
salade borden, snijplank, mes, pannetje en wok of hapjespanBereidingswijze
VOORBEREIDING
Kook de rijst eventueel al in de ochtenduren volgens de beschrijving op de verpakking. Giet af en laat volledig afkoelen. Bij de bereiding wordt de rijst gebakken.
Snij alle groente zoals beschreven en weeg de rest van de ingrediënten af en zet alles klaar.
BEREIDING
Meng de geraspte gember met een mespuntje sambal en verhit een klein pannetje met een scheutje olie. Bak de pinda's op middelhoog vuur met het sambal/gembermengsel. Bestrooi lichtjes met zeezout en laat enkele minuten bakken. Blus het af met 10 milliliter ketjap manis. Doe dit in een schaaltje en zet het opzij.
Meng de komkommer, paprika en de tomaatjes door elkaar.
Verhit weer een klein scheutje olie in wok of hapjespan en bak de rijst op middelhoog vuur. Blus met de rest van de ketjap manis.
Voeg de groente toe en bak deze even kort mee met de rijst. Voeg op het laatst de taugé toe . Breng op smaak met peper en citroensap en eventueel wat zout.
Verdeel alles over 2 borden en serveer de rijstsalade met de gebakken pinda's, mango, koriander en de bosui.
Bron
Project Gezond eigen tekst en foto's
Serveertip
De koriander voegt echt iets toe, maar mocht je er niet zo'n liefhebber van zijn, dan kun je eventueel bladpeterselie gebruiken of meer bosui toevoegen.