Rivierkreeft kroketten

  • Belgisch, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-06-2021
  • Rivierkreeft kroketten

    Rivierkreeft kroketten

    Rivierkreeft kroketten

Je kan ze als voorgerecht geven of als je ze kleiner maakt als hapje. Als hapje kan je er een zelfgemaakte tartaar bijgeven. Eerst de vulling 1 nacht laten afkoelen alvorens te paneren en te frituren .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250g Rivierkreeftjes
250 ml Kreeftenfond of schaaldierenfond
100ml Witbier
100ml Room
2 Eidooiers
80g Emmental
3 blaadjes Gelatine
120g Bloem
90g Boter
Nootmuskaat
Peper en zout
Panko
Bloem
3 Eieren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Week de gelatineblaadjes in koud water.
-Meng de kreeftenfond en het en bier.
-Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem door met een klopper.
-Laat al roerend 1 minuutje bakken.
-Zet het vuur zachter, voeg beetje bij beetje de fond toe en blijf goed kloppen tot je een dikke roux krijgt.
-Doe er de room bij en laat kort inkoken tot een dikke massa.
-Knijp de gelatine goed uit, meng onder de roux en laat deze al roerend goed smelten.

-Doe de pot van het vuur en meng er de eidooiers onder.
-Meng er nu de rivierkreeftjes, de gemalen kaas, peper, zout en nootmuskaat onder.
-Schep in een lage schaal, dek af met plasticfolie en laat 1 nacht afkoelen in de koelkast.
-Maak met natte handen bolletjes van het rivierkreeftenbeslag.
-Wentel eerst in bloem, dan in losgeklopt ei en daarna in de panko.
-Frituur de kroketjes in porties goudbruin

Bron

kookbijbel - libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten