Crème van boerentenen en coquilles met jus van kardoen en pancetta

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-06-2021
  • Crème van boerentenen en coquilles met jus van kardoen en pancetta

    Crème van boerentenen en coquilles met jus van kardoen en pancetta

    Crème van boerentenen en coquilles met jus van kardoen en pancetta

een culinaire smakenbom, super lekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200g Pancetta
12 Sint Jakobsvruchten
200g Witte bonen (Boerentenen)
1 stengel kardoen
1 sjalot
1 takje selder
1 wortel
2 teentjes knoflook
takje tijm
3 dl kippenfond
4 el extra vergine olijfolie
verjus of ciderazijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Week de bonen 1 nacht in gezouten water.
-Kook de bonen met de look, tijm en de kippenfond.
-Pureer de bonen en werk op met wat kookvocht tot een smeuïge saus.
-Snij Kardoen, sjalot, selder en wortel in grove stukken.
-Stoof deze aan met de pancetta (hou een beetje Pancetta voor de afwerking).
-Bevochtig met kippenbouillon.
-Mix en zeef wanneer de kardoen gaar is.
-Verwarm voor de afwerkeing de bonenpuree en de groentenjus.
-Mix de jus met de olijfolie en 1 el verjus (of ciderazijn).
-Bak de sint jakobsvruchten en leg ze op de bonenpuree.
-Schuim de jus op en nappeer langs de puree.
-Werk af met een beetje gedroogde pancetta (laat 1 uur drogen in een oven op 180°C)

Bron

kookbijbel - chef : Frank Hermes

Laatste reacties

marcdepester avatar
marcdepester 29-06-2021

SMEUIG Colaatje.....hahahaha

cola60 avatar
cola60 29-06-2021

Hoi Marc, Bedoel je echt smerig....of smeuïg :-)

marcdepester avatar
marcdepester 29-06-2021

Anne, het antwoord is ja, omdat je alles mixt en opwerkt met wat kookvocht tot een smerig geheel .

Anne1955 avatar
Anne1955 29-06-2021

ik las eens dat je geweekte bonen pas moet zouten als ze gaar zijn. Anders blijven ze hard. In bovenstaand recept worden ze geweekt in gezouten water en gekookt in fond. Zijn ze gaar geworden?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten