Crème van boerentenen en coquilles met jus van kardoen en pancetta

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Crème van boerentenen en coquilles met jus van kardoen en pancetta

    Crème van boerentenen en coquilles met jus van kardoen en pancetta

    Crème van boerentenen en coquilles met jus van kardoen en pancetta

een culinaire smakenbom, super lekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
200g Pancetta
12 Sint Jakobsvruchten
200g Witte bonen (Boerentenen)
1 stengel kardoen
1 sjalot
1 takje selder
1 wortel
2 teentjes knoflook
takje tijm
3 dl kippenfond
4 el extra vergine olijfolie
verjus of ciderazijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Week de bonen 1 nacht in gezouten water.
-Kook de bonen met de look, tijm en de kippenfond.
-Pureer de bonen en werk op met wat kookvocht tot een smeuïge saus.
-Snij Kardoen, sjalot, selder en wortel in grove stukken.
-Stoof deze aan met de pancetta (hou een beetje Pancetta voor de afwerking).
-Bevochtig met kippenbouillon.
-Mix en zeef wanneer de kardoen gaar is.
-Verwarm voor de afwerkeing de bonenpuree en de groentenjus.
-Mix de jus met de olijfolie en 1 el verjus (of ciderazijn).
-Bak de sint jakobsvruchten en leg ze op de bonenpuree.
-Schuim de jus op en nappeer langs de puree.
-Werk af met een beetje gedroogde pancetta (laat 1 uur drogen in een oven op 180°C)

Bron

kookbijbel - chef : Frank Hermes

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten