1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Coquilles
  6. Crème van boerentenen en coquilles met jus van kardoen en pancetta

Crème van boerentenen en coquilles met jus van kardoen en pancetta

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-06-2021

Ingrediënten 4 personen


200g Pancetta
12 Sint Jakobsvruchten
200g Witte bonen (Boerentenen)
1 stengel kardoen
1 sjalot
1 takje selder
1 wortel
2 teentjes knoflook
takje tijm
3 dl kippenfond
4 el extra vergine olijfolie
verjus of ciderazijn



Crème van boerentenen en coquilles met jus van kardoen en pancetta
Crème van boerentenen en coquilles met jus van kardoen en pancetta

Een culinaire smakenbom, super lekker 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Week de bonen 1 nacht in gezouten water.
-Kook de bonen met de look, tijm en de kippenfond.
-Pureer de bonen en werk op met wat kookvocht tot een smeuïge saus.
-Snij Kardoen, sjalot, selder en wortel in grove stukken.
-Stoof deze aan met de pancetta (hou een beetje Pancetta voor de afwerking).
-Bevochtig met kippenbouillon.
-Mix en zeef wanneer de kardoen gaar is.
-Verwarm voor de afwerkeing de bonenpuree en de groentenjus.
-Mix de jus met de olijfolie en 1 el verjus (of ciderazijn).
-Bak de sint jakobsvruchten en leg ze op de bonenpuree.
-Schuim de jus op en nappeer langs de puree.
-Werk af met een beetje gedroogde pancetta (laat 1 uur drogen in een oven op 180°C)

Bron

Kookbijbel - chef : Frank Hermes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top