Zelf kruidenbitter maken

  • Europees, Alcoholische dranken
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-06-2021

Kruidenbitter, het geliefde winterse drankje, die van oudsher wordt gemind in koude tijden.
Het is een drank op basis van jenever of brandewijn, waar een kruidenmengsel heeft getrokken.
Natuurlijk is het dan ook makkelijk zat om het zelf te maken en te variëren naar hartenlust.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
1 liter jonge jenever of half/half jenever/brandewijn
schil van 1 onbespoten sinaasappel
schil van 1 onbespoten citroen
1 steranijs
1 tl korianderzaad
8 zwarte peperbolletjes
8 jeneverbessen
1/2 vanillestok
takje tijm
takje salie
2 laurierblaadjes
1 el rietsuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vijzel&mortier, koffiefilter en drie weken geduld!

Bereidingswijze

Was de vruchten goed alvorens je de schil gebruikt
Doe alle specerijen in de vijzel (heb je die niet rol dan met een deegrol over de kruiden)
Voeg alles toe aan de jenever
Laat deze enkele weken rusten op een donkere plek, schud af en toe
Voeg de suiker toe en laat nog 1 week rusten
Filter de drank door een neteldoek of filter.

Bron

https://yoo.rs/zelf-kruidenbitter-maken-is-kinderspel-1481824013.html

Serveertip

Serveer de drank ijskoud. (Bewaar in de diepvries)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten