Kruidenbitter zelf maken

  • Europees, Alcoholische dranken
  • 0-10 min.

Kaaj je eigen borrel!

Deel dit recept

Ingrediënten 1 recipe.people
1 liter jenever
1 gr salieblad
2 gr venkelzaad
3 gr verse citroen rasp zonder het wit
5 gr korianderzaad
10 - jeneverbessen
8 stuks piment
2 - kaneelstokjes
4 zaadjes kardamon
6 stuks kruidnagel
2 stuks steranijs
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bereiding:
Gebruik een neutrale alcohol soort, zoals jonge jenever, wodka of brandewijn.
Doe alle ingrediënten in een weckfles en schud het elke dag een paar keer gedurende een maand.
Voeg tegen het eind van de maand suiker toe naar smaak (ik voeg 100g suiker toe) en zeef de kruidenbitter

Bereidingswijze

Bereiding Gebruik een neutrale alcohol soort, zoals jonge jenever, wodka of brandewijn.
Doe alle ingrediënten in een weckfles en schud het elke dag een paar keer gedurende een maand.
Voeg tegen het eind van de maand suiker toe naar smaak (ik voeg 100g suiker toe) en zeef de kruidenbitter.

Bron

https://www.ah.nl/kookschrift/recept/346459

Serveertip

Probeer het eens uit de diepvries!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

JosRi avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten