Maak je eigen kruidenbitter
- Europees, Alcoholische dranken
- 10-20 min.
=16pxEen bittertje (ook kruidenbitter of een glaasje bitter) is jenever of brandewijn waarin een mengsel van kruiden heeft getrokken. Dit kan je natuurlijk makkelijk zelf maken met je eigen favoriete kruiden.
Ingrediënten 1 recipe.people
0.5 l jonge jeneverschil van 1/2 limoen
schil van 1/2 sinaasappel
schil van 1/2 citroen
1/2 steranijs
1 tl korianderzaad
5 zwarte peperbolletjes
4 jeneverbessen
1/2 vanillestok
2 kardemompeulen
takje salie
takje tijm
2 laurierblaadjes
1 el suiker
Benodigdheden
Fles jenever (1 liter), fijne rasp om citroenschil e.d. te raspen, mortier&vijzel, fijne zeef, koffiefilter en drie weken geduld!Bereidingswijze
Was de vruchten goed alvorens je de schil gebruikt
Doe alle specerijen in de vijzel
Voeg de kruiden en schillen toe aan de fles jenever
Laat deze 2 weken rusten op een donkere plek, schud af en toe
Proef al eens en voeg enkele specerijen extra toe of haal er enkele uit naar eigen smaak
Voeg de suiker toe en laat nog 1 week rusten
Giet de jenever door een fijne zeef en hierna door een koffiefilter
Bron
https://kriskookt.be/maak-je-eigen-kruidenbitter/
Serveertip
Leg de fles voor gebruik in de diepvries.
Vind je jenever te sterk kwa alcohol percentage, gebruik dan 1/2 deel jenever & 1/2 deel brandewijn.