Gegrilde kip met ananasmarinade
- Goedkoop en snel, Ovenschotel
- 60-120 min.
Hou jij van ananas en kip? Dan vind je dit gerecht ongetwijfeld erg lekker. Misschien zou je de twee ingrediënten niet meteen bij elkaar bedenken, maar het blijkt een heerlijke combinatie te zijn. De ananasmarinade geeft je gegrilde kip een fijne tropische twist. Perfect voor de lente en zomer!
Ingrediënten 4 recipe.people
240 milliliter ongezoete ananassap180 milliliter ketchup
120 milliliter sojasaus
90 gram bruine suiker
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel gember, fijngehakt
500 gram kipfilet
1 theelepel plantaardige olie, plus extra voor de grill
1 ananas, in ringen gesneden
Dun gesneden bosuien, voor garnering
Benodigdheden
Grote mengkom, grote hersluitbare plastic zak. grill(oven),Bereidingswijze
Meng de ananassap, ketchup, sojasaus, bruine suiker, knoflook en gember in een grote kom tot een geheel.
Doe de kip in een grote hersluitbare plastic zak en giet de ananasmarinade erbij. Laat de marinade minimaal 2 uur en maximaal een nacht in de koelkast intrekken.
Verwarm de grill. Doe een laagje olie op de roosters en grill de kip. Giet nog wat extra ananasmarinade over de kip, zodat de smaak er extra goed intrekt.
Bak de kip tot deze aan beide kanten bruin en gaar is, ongeveer 8 minuten per kant.
Leg ook wat ananas op de grill. Strijk er wat olie overheen en bak tot ze aangebakken zijn, ongeveer 2 minuten per kant.
Garneer de kip en ananas met wat bosuien, en eventueel nog meer ananas, en serveer.
Bron
https://www.kookfans.nl/recepten/gegrilde-kip-ananasmarinade/
Serveertip
Variatietip: snijd de kip in plakjes en leg in een tortilla, samen met rode ui en sla. Zo maak je in een handomdraai een heerlijk zomerse wrap!