Kruidenboter met vier ingrediënten

  • Europees, Borrelhapje
  • 0-10 min.

Heerlijk bij diverse gelegenheden of gewoon 's avonds bij de TV op een stokbroodje....

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
75 gram roomboter op kamertemperatuur
2 eetlepels peterselie
1 theelepel citroensap
2 teentjes knoflook, geperst
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kleine ovenschaal met deksel of afsluitbare kom. Knoflookpers. Eventueel een citruspers als je verse citroen gebruikt.

Bereidingswijze

Doe de roomboter (deze moet op kamertemperatuur anders is het lastig te mengen) in een grote kom. Snijd de peterselie fijn en gooi dit in de kom. Pers de teentjes knoflook boven de kom en giet het citroensap erin. Breng het geheel op smaak met zeezout en peper en roer het geheel goed door elkaar. Bewaar de boter afgedekt in de koelkast en laat voor gebruik even op kamertemperatuur komen zodat hij beter smeerbaar is. Eet smakelijk!

Bron

https://www.kookfans.nl/recepten/allerlekkerste-kruidenboter-maak-gemakkelijk-zelf-fantastische-recept/

Serveertip

Deze kruidenboter kan tot een week in de koelkast bewaard worden; voor gebruik eerst op kamertemperatuur laten komen

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

JosRi avatar
JosRi

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten