Cannelloni met scampi
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Lekkere cannelloni met scampi
Ingrediënten 4 recipe.people
6 el olijfolie1 bosje lente-ui, in fijne ringetjes
1 teentje knoflook, geplet of geperst
400g Scampi, gepeld en darmkanaal verwijderd
4 tomaten
100g paddenstoelen (Parijse, witte)
2 el bloem
1 tas droge witte wijn
grof zeezout
Witte peper van Penja
1 pakje koriander
2 potjes tomatensaus met basilicum (Bv. Delhaize)
Cannelloni (droge) of verse lasagnevellen kant en klaar
Bereidingswijze
-Stoof de lenteui en de knofloook aan in olijfolie.
-Spoel de garnalen onder stromend water en voeg ze toe aan de pan met de tomaten, gepeld, ontpit en in blokjes gesneden.
-De champignons schoonmaken, in kleine stukjes snijden en ze ook in de pan doen.Meng de bloem met de witte wijn en voeg toe aan de groenten.
-Peper en zout toevoegen alsook de gehakte koriander, de pan van het vuur halen en laten afkoelen.
-Ondertussen laat je de cannelloni of lasagneblaadjes in kokend water " al dente " worden indien nodig (sommige merken kunnen ongekookt in de oven).
-Giet ze voorzichtig af en vul ze dan met de mengeling van groenten en garnalen.
-Indien u lasagneblaadjes gebruikt sluit ze dan langs de bovenkant, zoniet zullen ze gemakkelijk openvallen bij het opdienen.
-Doe wat olijfolie in een vuurvaste schotel et leg er de cannelloni in. Giet er de tomatensaus met basilicum over en bedek met een laag fijngesneden mozzarella. Laat ca 15 min in een voorverwarmde oven van 200°C bakken. Net voor het opdienen nog afwerken wat olijfolie, peper van Penja en wat korianderblaadjes.
Bron
kookbijbel