Gambasalade

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-06-2021
  • Gambasalade

    Gambasalade

    Gambasalade

http://miboco.nl/recipes/gambasalade.html
Nog zo'n mooi recept om de lente of zomer mee te vieren. Niet te zwaar en visueel een vrolijk voorgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Salade
8 grote tijgergarnalen (heel)
2 pl parmaham
1 mango
1 komkommer
1 watermeloen
1 (buffel)mozzarella
1 zk veldsla
12 tk rucola cress
phlox (bloemen)

Dressing
1 el gembersiroop
1 citroen
1 el azijn
1 tl honing
2 el olijfolie
zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm een oven op 150°, snijdt de parmaham schuin door midden en leg de parmaham op bakpapier en droog deze in de oven (totdat ze krokant zijn - ongeveer een uurtje).

Snijdt de mango, komkommer, watermeloen en mozzarella brunoise in gelijke grootte. Meng alle ingredienten voor de dressing. Bak de gambas in olijfolie (ong. 2 min per kant) met wat zout en peper. Vuur uit en afblussen met citroensap.

Alle brunoise gesneden onderdelen en veldsla mengen met de dressing en deze mooi in een bedje in een mooi diep bord opmaken. Gambas en schotsen van parmaham er in steken. Afmaken met rucolacress en phlox.

Serveertip

Qua kressen en bloemen zijn er veel variaties mogelijk, het is maar net wat er op dat moment groeit en bloeit. Phlox of de bloemen van komkommerkruid zijn dan ook dankbare planten in de tuin.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten