1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gambasalade

Gambasalade

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-06-2021

Ingrediënten 2 personen


Salade
8 grote tijgergarnalen (heel)
2 pl parmaham
1 mango
1 komkommer
1 watermeloen
1 (buffel)mozzarella
1 zk veldsla
12 tk rucola cress
phlox (bloemen)

Dressing
1 el gembersiroop
1 citroen
1 el azijn
1 tl honing
2 el olijfolie
zout en peper



http://miboco.nl/recipes/gambasalade.html
http://miboco.nl/recipes/gambasalade.html

Http://miboco.nl/recipes/gambasalade.html
Nog zo'n mooi recept om de lente of zomer mee te vieren. Niet te zwaar en visueel een vrolijk voorgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm een oven op 150°, snijdt de parmaham schuin door midden en leg de parmaham op bakpapier en droog deze in de oven (totdat ze krokant zijn - ongeveer een uurtje).

Snijdt de mango, komkommer, watermeloen en mozzarella brunoise in gelijke grootte. Meng alle ingredienten voor de dressing. Bak de gambas in olijfolie (ong. 2 min per kant) met wat zout en peper. Vuur uit en afblussen met citroensap.

Alle brunoise gesneden onderdelen en veldsla mengen met de dressing en deze mooi in een bedje in een mooi diep bord opmaken. Gambas en schotsen van parmaham er in steken. Afmaken met rucolacress en phlox.

Serveertip

Qua kressen en bloemen zijn er veel variaties mogelijk, het is maar net wat er op dat moment groeit en bloeit. Phlox of de bloemen van komkommerkruid zijn dan ook dankbare planten in de tuin.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van miboco2


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van miboco2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top