1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zomerse Bisque

Zomerse Bisque

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-06-2021

Ingrediënten 2 personen


Bisque
8 grote tijgergarnalen (heel)
1 sjalot
1 wortel
1 prei
1 el tomatenpuree
200 ml visbouillon
200 ml witte wijn
50 ml slagroom
1 sch. cognac of w(h)iskey
2 tk verse tijm
1/2 tl saffraan

Krokantje
1 vel filodeeg
geraspte parmezaanse kaas
1 radijs
2 tk prei cress
1 tk mosterd cress
1 tk rucola cress
5 tk water cress
1 tk dille
olijfolie

Afwerking
4 el griekse yoghurt
1 el maple syrup
1 sn zout
4 viooltjes



http://miboco.nl/recipes/bisque.html
http://miboco.nl/recipes/bisque.html
Zomerse Bisque
Zomerse Bisque

Http://miboco.nl/recipes/bisque.html
Een mooi receptje om de komst van de lente of zomer te vieren. Het is wel even plannen, want het duurt even voordat de cressen groot genoeg zijn om te eten. Het effect is echter wel heel mooi! Met een volle romige schuimige bisque en grote tijgergarnalen is dit voorgerechtje echt een feestje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper de sjalot, snijdt de wortel en prei in kleine stukken en fruit deze aan in een pan met wat olijfolie. Breek de kont van de asperges af en schil de asperges en gooi de schillen en 'konten' bij de groente. Pel de tijgergarnalen, spoel de schalen af en doe deze bij de groente om mee te fruiten

Meng de tomatenpuree er door heen en laat dit goed ontzuren. Blus af met witte wijn, laat de alcohol verdampen en voeg daarna de visbouillon, slagroom, saffraan en tijm toe. Laat die samen een half uurtje zachtjes koken.

Na een half uur de bisque door een zeef halen (de groente/schalen/etc.. gaan dus weg). Kook dit nog kort door met een scheut whiskey er in.

Kook de asperges in een aspergepan. 5 minuten koken en daarna het gas uit draaien en laat met de deksel op de pan 10-15 min. staan.

Snijd een reep uit het filodeeg, die lang genoeg om over een bord te leggen. Dit gaat het makkelijkst met een afbreekmesje en liniaal. Smeer in met olijfolie en met de microplane parmazaanse kaas er overheen raspen. Bak deze af in de oven tot dat deze krokant is.

Yoghurt, zout en siroop mengen en bewaren in een spuitfles.

Olijfolie verhitten in een pan, en de gamba's mooi bakken (ca. 2 min per kant) met wat peper en zout.

Krokantje van filodeeg speels opmaken met alles kressen, dille en dun gesneden radijs. Bisque in een verwarmd diep bord schenken. De asperges in mooie kleine stukken snijden en deze samen met de 2 a 3 gamba's in de bisque leggen.

Krokantje met garneringen er overheen leggen. Afmaken met viooltjes en wat dotten siroop-yoghurt uit de spuitfles.

Serveertip

Qua kressen en bloemen zijn er veel variaties mogelijk, het is maar net wat er op dat moment groeit en bloeit. Floks of de bloemen van komkommerkruid zijn dan ook dankbare planten in de tuin.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van miboco2


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van miboco2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top