Aardappelpannetje met boterboontjes en tuinbonen

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Aardappelpannetje met boterboontjes en tuinbonen

    Aardappelpannetje met boterboontjes en tuinbonen

    Aardappelpannetje met boterboontjes en tuinbonen

Lekkere groentjes 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
800 g krieltjes
250 g tuinbonen
200 g boterbonen
4 eieren
2 rode uien
12 cl groentebouillon
4 cl witte wijnazijn
1 el bladpeterselie (gesnipperd)
1 tl mosterd
olijfolie
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Boen de aardappeltjes schoon en kook ze beetgaar. Laat afkoelen en halveer. Dop de boontjes en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af, laat schrikken onder ijskoud water en verwijder het buitenste velletje van de tuinbonen.
2 Kook de eieren 10 minuten, laat schrikken onder ijskoud water en pel. Snij in kwartjes.
3 Pel de uien en snipper fijn. Verhit olie in een pannetje en fruit de ui. Voeg de bouillon toe en laat 10 minuutjes pruttelen.
4 Voeg de aardappelen en de boontjes toe en schep 20 minuten om tot al het vocht verdampt is.
5 Meng de mosterd met 3 el olie en de azijn. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de vinaigrette over het lauwe aardappelpannetje en serveer met de hardgekookte eieren.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten