GRIEKSE RIJSTSCHOTEL

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • GRIEKSE RIJSTSCHOTEL

    GRIEKSE RIJSTSCHOTEL

    GRIEKSE RIJSTSCHOTEL

Een eenvoudige maaltijd en toch een waar smaakbommetje, deze Griekse rijstschotel! Een rijkgevulde veggieschotel met rijst, courgette, paprika, olijven en feta.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
150 g jasmijnrijst
1 courgette
1 ui
1 rode paprika
40 g zwarte olijven
10 g bladpeterselie
100 g feta
1 kl Provençaalse kruiden
350 ml tomatenpassata
2 el olijfolie
peper en zout naar eigen smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de rijst:
-breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.

-Snij de courgette, ui en paprika in gelijke blokjes. Snij de olijven in plakjes. Hak de peterselie fijn. Verkruimel de feta.

-Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de courgette, paprika en ui toe. Roerbak voor 5 minuten en voeg de Provençaalse kruiden toe en kruid met peper en zout. Voeg de tomatenpassata toe. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen en roer er dan de rijst en de plakjes olijven door.
Serveer met de verkruimelde feta en fijngehakte peterselie erover gestrooid.

Bron

15gram

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten