GRIEKSE RIJSTSCHOTEL
- Grieks, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een eenvoudige maaltijd en toch een waar smaakbommetje, deze Griekse rijstschotel! Een rijkgevulde veggieschotel met rijst, courgette, paprika, olijven en feta.
Bereidingswijze
Kook de rijst:
-breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
-Snij de courgette, ui en paprika in gelijke blokjes. Snij de olijven in plakjes. Hak de peterselie fijn. Verkruimel de feta.
-Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de courgette, paprika en ui toe. Roerbak voor 5 minuten en voeg de Provençaalse kruiden toe en kruid met peper en zout. Voeg de tomatenpassata toe. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen en roer er dan de rijst en de plakjes olijven door.
Serveer met de verkruimelde feta en fijngehakte peterselie erover gestrooid.
Bron
15gram