Omelet met roerbaknoedels

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Een snelle maaltijd met een omelet en roerbaknoedels. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 eieren
4 el zonnebloemolie
400 g gesneden spitskool
2 tenen knoflook
400 g Chinese wokgroenten
225 g Thaise zilvervlies rijst noedels
250 g roze garnalen of cocktailgarnalen
4 el sojasaus
4 el gebakken uitjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Breng een pan water aan de kook voor de noedels. Breng een 2e pan water tegen de kook aan (niet kokend!) en leg er een bord op, om straks de omeletten op warm te houden. Klop in een kom de eieren los met 75 ml water en versgemalen peper.
2. Verhit in 1 grote of 2 kleine koekenpannen 1 tl olie en bak steeds een dunne omelet van een kwart van het eimengsel. Laat de omelet op laag vuur 3 min. garen, keer en bak nog 2 min. Houd de omeletten warm op het bord op de pan water onder een deksel, terwijl je de andere omeletten bakt.
3. Verhit intussen in een wok 2 el olie en bak de spitskool 3 min. Hak de knoflook fijn, voeg toe en bak 2 min. al omscheppend mee. Voeg de wokgroenten toe en roerbak 5 min. Wel intussen de noedels 2 min. in het kokende water.
4. Voeg de garnalen en de sojasaus toe aan de groenten en verwarm al omscheppend. Breng op smaak met versgemalen peper. Giet de noedels af en schep door de groente. Leg de omeletten in 4 diepe borden (of kommen), schep er de roerbaknoedels met groenten en garnalen in. Bestrooi met gebakken uitjes. En klap dubbel, zoals een wrap. Serveer met de rest van de roerbaknoedels.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jumbosupermarkten avatar
jumbosupermarkten

Doorsturen

Home Recepten